100-dagerskoden (Heftet)

Hvordan lykkes i ny lederstilling

Forfatter:

David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 152
Illustratør: Keeping, David
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202437541
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale 100-dagerskoden

100-dagerskoden er boken for deg som skal starte i en ny lederstilling – som toppleder, mellomleder eller førstegangsleder. Boken hjelper deg med forberedelsene til et eventuelt stillingsbytte, og til å forvalte din nye rolle slik at du unngår alle fallgruvene en nytilsatt leder kan gå i. Boken presenterer korte historier fra mellom- og toppledere i ulike sektorer som har trått feil, kombinert med relevant forskningsteori.

Å starte i en ny lederrolle er spennende og utfordrende. En ny leder skal etablere tillit og legitimitet, ofte i en ny og ukjent organisasjon med mange nye medarbeidere og kolleger. Lederen vil gjerne vise initiativ og ambisjoner så raskt som mulig, men risikerer da å legge ut snubletråder for seg selv. Og snubler man i starten, blir det vanskelig å bygge opp sin lederposisjon. 100-dagerskoden presenterer fem sentrale faser i prosessen fra vurderingene rundt ny lederjobb til veletablert leder, og gir råd om hvordan du skal takle dem for å lykkes:

  • Forfasen – perioden før du takker ja til lederjobben. Du må finne ut om du er riktig for virksomheten, og om virksomheten er riktig for deg.
  • Oppstartsfasen – hvetebrødsdagene, fylt av spenning og forventninger. Du blir kjent med de ansatte og virksomheten.
  • Overraskelsesfasen – virksomheten har noen sider du ikke kjente til.Opplever du kanskje uventet motstand? Du justerer din oppfatning av virksomheten og din egen rolle.
  • Posisjoneringsfasen – du etablerer tillit, troverdighet og legitimitet som leder. Med økt selvtillit blir du mere offensiv i rollen.
  • Fremtidsfasen – som etablert leder kan du nå få gjennomslag for dine planer for utvikling og endring i organisasjonen.


Sagt om boken:

«100-dagerskoden gir solid og grundig innsikt i lederrollens mange fasetter. Boken øker sjansen for å lykkes som leder. Den fanger opp dilemmaer og bidrar med praktiske og mentale løsninger. Vekslingen mellom operativ forståelse og teoretisk innsikt gjør den svært troverdig og lett å bruke. Den er gull for kvinner som vil ha større lederansvar og bidra med kjønnsbalanse. En skikkelig ”page turner”.»
Anne Grethe Solberg, Gender Consulting

«Lederes første 100 dager i ny stilling er en viktig periode som inneholder mange forventninger, mye press og mange myter. Agnethe Ellingsen har skrevet en god, praktisk og ærlig bok om temaet. Hennes tanker om å forstå det organisatoriske landskapet, velge sine kamper, bli testet som leder, og nødvendigheten av å utøve selvledelse, er viktige perspektiver for ledere som går inn i en ny lederstilling.»
Tom Karp, professor i ledelse, Markedshøyskolen, Høyskolen Campus Kristiania

«Dette er en nyttig bok. Den er konkret og praktisk anlagt. Boken gir nyttige råd, samtidig som den gir grunnlag for egen refleksjon. En god støtte for alle som vurderer ny lederjobb.»
Idar Kreutzer, administrerende direktør Finans Norge

«En engasjerende og lett tilgjengelig bok om et komplekst og krevende stoff. Og selv om forfatterens erklærte tema er de første 100 dagene i ny jobb, er boka rik på refleksjoner og mange gode råd om hverdagen som leder. Jeg har ikke lest så mye ledelseslitteratur, men dette var en tillitvekkende blanding av gjenkjennelig terreng og overraskende perspektiver.»
Tom Remlov, teatersjef, Riksteatret

Til toppen

Andre utgaver

100-dagerskoden
Bokmål Innbundet 2016