1914 av Roy Andersen (Ebok)
Ebok

1914 (Ebok)

inn i katastrofen

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 27.07 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203295003
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale 1914
Sommeren 1914 var himmelen skyfri og varm. I Horten samlet Europas seilerelite seg til vennskapelig kappestrid, og i Balestrand promenerte keiser Wilhelm blant bygdefolket. Men den sommerlige idyllen var et bedrag. Stormaktskonfliktene som hadde ligget latent, eskalerte uhyggelig raskt etter at arvingen til den habsburgske tronen ble skutt i Sarajevo 28. juni. Attentatet utløste en krig som skulle overgå alle tidligere kriger hva gjaldt ødeleggelser, død og konsekvenser.

I "1914 - Inn i katastrofen" skildrer Roy Andersen den dramatiske historien om opptakten til første verdenskrig og dens tidlige fase. Vi følger den norske regjeringens kamp for å forsvare nøytraliteten, overfor Sverige og Storbritannia - og også overfor kong Haakon, som mer og mer opptrer som britenes mann snarere enn som Norges konge.

Imens ruller den tyske krigsmaskinen gjennom Belgia og Nord-Frankrike og involveres i voldsomme slag også på Østfronten. Gjennom soldatdagbøker og brev får vi et innblikk i krigens råskap, fra de blodige kampene ved Marne og Tannenberg til forbrødringen mellom skyttergravene i Flandern på julaften 1914. Samtidig rammes den livsviktige norske skipisfarten stadig mer av krigshandlingene. "Roy Andersen har skrive ei fascinerande historie om ein krig vi veit altfor lite om."
Olav Kobbeltveit, Bergensavisen

"Dette er historieformidling av beste merke, og et viktig bidrag til et mer sammensatt bilde av kong
Haakons rolle i skjebnetider for nasjonen."
Sven Egil Omdal, Bergens Tidende (5-er)

Til toppen

Andre utgaver

1914
Bokmål Innbundet 2014