Å lede med hodet og hjertet (Heftet)

Forfatter:

Ingvill Christina Goveia (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Reaching the heart of leadership
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN/EAN: 9788202580353
Kategori: Pedagogikk
Fag: Organisasjon og ledelse, Pedagogikk, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Å lede med hodet og hjertet
Denne boken er gjennomsyret av Avis Glaze sitt syn på lederskap og mennesker: Vi må lede ikke bare med hodet, men også med hjertet. Glaze oppfordrer skolene til å investere i mennesker og til å kvalitetsutvikle egen organisasjon. Dette er nødvendig for å gjennomføre de endringer som må til for å skape en inkluderende og likeverdig utdanning for alle, en utdanning som kvalifiserer elevene for fremtidens samfunns- og arbeidsliv.

Med utgangspunkt i egne erfaringer fra alle nivåer i utdanningssystemet gir Glaze verdifulle innspill til kvalitetsarbeid både på individ-, organisasjons- og systemnivå. Boken er lettlest og krydret med gode eksempler fra praksis. Eksemplene viser forfatterens genuine opptatthet av det moralske imperativ: Det er elevene vi er til for, og alt vi foretar oss i skolen, må ha elevenes beste i sentrum.

Boken egner seg godt for kvalitetsutvikling i egen organisasjon. Etter hvert av de syv kapitlene foreslår forfatter konkrete tiltak som kan danne grunnlag for å utarbeide en aksjonsplan på den enkelte skole. Boken kan også anbefales for studenter på lærer- og rektorutdanninger.

Til toppen

Du vil kanskje også like