Å leve en drøm (Innbundet)

Min afrikanske arv

Forfatter:

Anne Arneberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 420
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dreams from My Father
Oversatt av: Arneberg, Anne
ISBN/EAN: 9788204142696
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Å leve en drøm

USAs nye president!

Å leve en drøm gir et enestående innblikk i hva som har formet Barack Obama, en politiker som preger og kommer til å prege amerikansk politikk i årene framover.

Barack Obama er en av USAs mest spennende politikere. I denne usentimentale og gripende selvbiografien, skrevet før hans politiske karriere startet, følger vi en ung mann med svart afrikansk far og hvit amerikansk mor som prøver å finne røttene sine og stake ut en kurs for resten av livet. Obama byr på seg selv, og boka gir et enestående innblikk i hva som har preget denne viktige politikeren.

Det begynner i New York hvor Obama får høre at faren hans er blitt drept i en bilulykke. Faren har knapt vært til stede under oppveksten, men har likevel vært en viktig figur for unge Obama. Det plutselige dødsfallet starter en følelsesmessig reise som bringer Obama til Kansas, hvor morens familie bodde før de emigrerte til Hawaii, og videre til Kenya. Der møter han den store afrikanske familien sin og hører for første gang den bitre sannheten om farens ville liv. Obama finner likevel identiteten han har vært på jakt etter og slår seg til ro med sin splittede familiebakgrunn. Samtidig har han et glødende ønske om å være til nytte for de svakeste i det amerikanske samfunnet.

Til toppen

Andre utgaver

Å leve en drøm
Bokmål Heftet 2009

Flere bøker av Barack Obama:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: