Å leve med angst (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 94
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230011591
Kategori: Familie og helse
Omtale Å leve med angst
Boken handler om en sykepleiers personlige erfaringer med behandling av egen angst og traumer, med vekt på kroppsbaserte behandlingsformer sett opp mot andre behandlingsmeto-der. Pasient/behandler relasjon, utredning, helseangst, panikkangst, traumer, pårørende, motiva-sjon, trening med mer berøres i boken.

Et utdrag fra bokens første kapittel, «Da jeg ble syk»:

«..... Jeg var meget urolig under søvn, og et par ganger våknet jeg av at jeg hadde sparket hull i lakenet og tredd foten gjennom hullet. Jeg aner ikke hvordan jeg klarte å få til dette. For å si det mildt, så ble jeg rimelig overrasket da jeg våknet opp og satt fast i lakenet. Jeg fortalte om dette til en psykolog senere, og hun syntes det var så morsomt at hun lo. Jeg, på min side, syntes ikke det var spesielt komisk selv om jeg var i stand til å se humoren i det som hadde skjedd......»

Et utdrag fra bokens fjerde kapittel, «Panikkangst og behandling»:

«....Jeg pleier gjerne å beskrive et anfall på følgende måte, når jeg ønsker at andre skal få innblikk i hvordan jeg opplever det: Tenk deg at du er i et fly, flere tusen meter over bakken. Så blir du kas-tet ut av dette flyet, uten fallskjerm.......»

Til toppen