Å skrive livet (Innbundet)

hans fineste brev (1872-1890)

Forfatter:

, , og

Eve-Marie Lund (Oversetter)

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 1038
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788203219467
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Å skrive livet
Allerede i 1908 utkom den første boken med Vincent van Goghs utvalgte brev, og siden er de blitt lest fra Tyrkia til England og fra Portugal til Russland. Bare i Norge er de hittil ikke utgitt. Det er ikke mindre enn en sensasjon at dette nye utvalget nå endelig foreligger på norsk.

Van Goghs brev er som en usensurert selvbiografi - de tar for seg livet, kunsten, drømmene og nederlagene. De er visuelle og poetiske, kunnskapsrike og litterære. Maleren viser seg som en intelligent og følsom forfatter.
Van Gogh er blant de kunstnerne som skriver aller best om sitt liv og virke. Brevene viser hvordan han over en periode på under ti år klarer å utvikle seg som kunstner, og hvordan han på under fem år maler alle de bildene som vi kjenner og verdsetter så høyt i dag.
Men det skjedde ikke uten kamp. Han slet med å finne sin vei som ung og var gjennom dype religiøse grublerier før broren Theo, som skulle bli hans viktigste støtte, penset ham inn mot malingen. Deretter slet han med alt fra økonomi til alvorlige psykiske problemer. Samtidig malte han det som skulle erobre verden først etter at han hadde tatt livet av seg 37 år gammel i Auvers-sur Oise i 1890.
Boken "Å skrive livet" inneholder hans fineste brev og 110 originale skisser 1872-1890.

Til toppen

Andre utgaver

Å skrive livet
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser av Å skrive livet

«Brevvekslingen mellom Vincent og Theo van Gogh er blant de vakreste, mest rørende og komplekse i brevskrivingens historie. De gir leseren et innblikk, ikke bare i en stor malers forestillingsverden, men i et menneskelig følelsesmessig landskap som ofte er neglisjert: søskenkjærlighet.»
Siri Hustvedt

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: