Agincourt (Ebok)

historisk roman

Forfatter:

Peter A. Lorentzen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 475
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.61 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Azincourt
Oversatt av: Lorentzen, Peter A.
ISBN/EAN: 9788280874764
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Agincourt
7. bok i vikingserine om Uhtred.

Slaget ved Agincourt 25. oktober 1415 er et av verdenshistoriens mest berømte, og er udødeliggjort i Shakespeares skuespill Henrik V.

Den lille engelske hæren med syke og sultne menn vant over en fransk hær som var seks ganger større enn den. Men Henry V var urokkelig i troen på at Gud var på hans side og nektet å gjøre retrett selv når all fornuft tilsa det. Heltene var de engelske langbuemennene, selve ryggraden i Henrik Vs hær og hans hemmelige våpen. 

I Agincourt følger vi Nicholas Hook, en bueskytter som ofte befant seg i trøbbel hjemme i England, men som ble en av Henry Vs beste krigere. 

Agincourt er basert på faktiske personer og hendelser, og Bernard Cornwell levendegjør scenene på slagmarken, timene med ustoppelig kamp, desperasjonen til en hær lammet av sykdom, og de engelske soldatenes usedvanlige mot.

Til toppen

Cornwell er en historieforteller av ypperste klasse.
Trønder-Avisa

Andre utgaver

Agincourt
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av Bernard Cornwell:

Anmeldelser Agincourt
"​Bernhard Cornwell forteller gnistrende om slaget ved Agincourt … med suveren fortellermagi blåser han nytt liv i beretningen om en av Englands mest spektakulære militære seiere. Bernard Cornwell har en sjelden evne til å skape neglebitende spenning. Med Agincourt leverer han som aldri før, intrigen er skarpstilt, helt fri for dødpunkter og unødvendige innslag. Oversetter Peter Lorentzen har tilrettelagt teksten på utmerket vis, nesten litt bedre enn originalen!" 
Adresseavisen

“Hvis Bernard Cornwell ble født med det formål å skrive én bok, så må det ha vært denne. Ingen annen historisk romanskriver behersker krigføringens bagateller i tidligere århundrer i like stor grad. Ingen annen kunne klart å ta Shakespeares Henrik V, fjerne all retorikk og fortelle den usminkede sannheten om slaget ved Agincourt, som inneholdt slakting i en skala som sjokkerte kristenheten.” 
The Telegraph

Til toppen