Akillevs (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 295
Forlag: Ulysses
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269207606
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Akillevs
Akillevs er den største lederhelten av dem alle. Alexander den store beundret ham, Julius Cæsar valfartet til hans grav. Machiavelli løftet ham fram som handlekraftig ideal, mens Sokrates lovpriste hans kjærlige vennskap. Men han har også en svakhet. Akillevs' eneste sårbare punkt er hans hæl. Han skal vise seg å eie flere svakheter enn dette. Vi får ikke helt tak på Akillevs, spesielt ikke i vår tid hvor vi leter etter perfekte idealer.
Akillevs er en bok om ledelse og selvovervinnelse. Hvilket bedre speil enn Akillevs kan du finne for ledere? Ta bort barnebøker om endimensjonal suksess. I fortellingen om Akillevs skinner greske legender på sitt beste. En strålende helt som går til grunne. Eller gjør han? Intet klart svar gis om Akillevs. Ei heller om ledelse. Hans historie belyser de mest sentrale diskusjonene om ledelse. Langt nok unna til å gi distanse, nær nok i skildringene til å treffe deg midt i mellomgulvet. Han er den beste, og han feiler spektakulært. Og du klarer neppe å holde ham på en armlengdes avstand. Akillevs er altfor menneskelig til det.
Denne boken ser Akillevs gjennom psykologi, ledelsesteori, filosofi og litteraturvitenskap. Selvfølgelig går det ikke opp. Han viser seg langt fra endimensjonal. Han er mangeartet og stikker dypt. Derfor speiler han de fleste. For det finnes ingen perfekte modeller for lederskap.

Til toppen