Aktivt liv med kronisk helsesvikt (Heftet)

rehabilitering

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 234
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245022940
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Aktivt liv med kronisk helsesvikt
Boken tar for seg helsefremmende og generelle rehabiliteringstiltak ved kronisk helsesvikt. Bakgrunnskunnskap om rammeforhold, arbeidsprosesser, menneskets kropp og sykdomsutvikling er formidlet på en oversiktlig måte. Temaene er aktuelle både på sykehus, i kommunalt arbeid og på rehabiliteringsinstitusjoner. Forfatteren beskriver hvordan sykdom gir ubalanse, og hvordan onde sirkler kan bidra til kronisk helsesvikt. Menneskekroppen som en kompleks helhet og samspillet mellom fysiske og psykiske faktorer er fremhevet. Boken vektlegger en tverrfaglig tilnærming, pasientmedvirkning, samt faglig grunnlag for klinisk utøvelse. Målet for god rehabilitering er å hjelpe mennesker med kronisk helsesvikt til et aktivt liv med økt livskvalitet, mestringsevne og funksjonsnivå.
Bokens målgruppe er studenter og fagpersoner innen rehabilitering og fysikalsk medisin, men også pasienter og deres prårørende vil ha utbytte av boken.
Margaretha Dramsdahl (f. 1961) er lege og spesialist i psykiatri, samt godkjent psykoterapeut og veileder i kognitiv terapi. Hun har fullført ph.d.-grad innen kognitiv nevrovitenskap ved Universitetet i Bergen og har i mange år arbeidet som overlege ved Haukeland Universitetssykehus. Siden 2013 har hun bodd og arbeidet i Danmark, for tiden ved Afdeling for Retspsykiatri, Region Sjælland. Hun har tidligere utgitt to bøker: Sandkorn En bok om depresjon og kognitiv terapi (2007) og Kognitiv miljøterapi Samarbeid og endring (2015, medforfatter Helge Jordahl).

Til toppen

Flere bøker av Margaretha Dramsdahl: