Alder ingen hindring (Heftet)

vekst og utvikling hele livet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 200
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205423916
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Alder ingen hindring
Hva innebærer det å bli eldre? Du kan påvirke din egen aldring!

Norske kvinner og menn har høy forventet levealder. Det er et privilegium å bli eldre i et land med våre helse- og velferdsgoder. Likevel frykter vi alderdommen og betrakter aldring og det å bli eldre som en livsfase preget av forfall. Å bli eldre innebærer både biologisk, psykologisk og sosial endring. Denne boken viser deg at du kan påvirke din egen aldring.
Vekst og utvikling foregår fra vi blir født til vi dør. Aldring og alderdom er derfor preget av en stor variasjon fra person til person. Å være engasjert og i aktivitet stimulerer kropp og hjerne og bidrar til vitalitet og trivsel. Mental innstilling er av stor betydning for hvordan siste del av livet blir. Det er derfor viktig at du ikke lar deg begrense av vanlige stereotypier om at alderdommen er preget av sykdom og ensomhet.
I denne boken gir psykologLinn-Heidi Lunde deg innblikk i hva det innebærer å bli eldre. Hun viser deg mangfoldet i måter å leve livet i alderdommen på, og anskueliggjør at alder ikke trenger å være en hindring for livsutfoldelse.

Til toppen

Flere bøker av Linn-Heidi Lunde: