Alderdom (Heftet)

helse, omsorg og kultur

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 258
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215015552
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Alderdom
I denne boken byr Peter F. Hjort på synspunkter og erfaringer fra et langt liv. Fra arbeidet som lege, og refleksjoner og opplevelser rundt egen alderdom. Det har blitt en varm, klok og innsiktsfull bok med mye humor, hvor også den seneste forskning innenfor fagfeltet geriatri er referert.
Del I har Alderdom som hovedtema, og her er det primært egne opplevelser som står sentralt. I del II, som har overskriften Helsetjenesten og eldreomsorgen, er det fagpersonen doktor Hjort som skriver. Del III, som har overskriften Kultur, helse og alderdom, inneholder Hjorts tanker og refleksjoner rundt temaer som blant annet dydene og dødssyndene, hans tid som forsker innenfor geriatrien og oppbyggingen av Senter for aldersforskning i Tromsø.

Boken avsluttes med forfatterens synspunkter om hva som bør prioriteres i framtiden når det gjelder temaet helse og alderdom.

«Peter F. Hjort har på prisverdig måte formidlet til sine målgrupper kunnskap om alderdommens forskjellige sider.» Arne G. Lindström, ABC Nyheter.

«Boka bør fungere både som kompetent støtte og relevant trøst for eldre, men også som en lærerik og ytterst relevant bok for oss som har eldre i nær familie, og helsepersonell.» Ragnhild Fjellro i Forskerforum.

Til toppen

Andre utgaver

Alderdom
Bokmål Ebok 2021