Åleevangeliet av Patrik Svensson (Nedlastbar lydbok)

Åleevangeliet (Nedlastbar lydbok)

beretningen om verdens mest gåtefulle fisk

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2019
Innleser: Eide, Anderz
Spilletid: 6:39
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ålevangeliet
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788242182685
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Åleevangeliet
Hva er det egentlig som er så fascinerende ved ålen? Hvorfor reiser den én gang i livet til Sargassohavet for å gyte? Og hvordan finner den fram?

Ålen er mytisk, mystisk og utrydningstruet, og «Åleevangeliet» er en bok om verdens mest gåtefulle fisk. I naturvitenskapen er det nemlig ett mysterium som gjenstår, ett vesen forskerne ikke forstår seg på. Det kalles bare «ålespørsmålet», og har forundret vitenskapsfolk gjennom århundrer - fra Aristoteles via Sigmund Freud til dagens marinbiologer.

«Åleevangeliet» er også en beretning om et far-sønn-forhold, og om hvordan ålefisket knyttet dem sammen: «Jeg kan ikke huske at vi noen gang snakket om noe annet enn ål og hvordan vi best kunne fange den, der nede ved elva. Faktisk kan jeg ikke huske at vi snakket sammen i det hele tatt - kanskje fordi vi aldri gjorde det», skriver Patrik Svensson i sin debutbok.

Dette er en beretning om opphav, oppvekst, ensomhet, livet og hvordan det bør leves. Og om livets siste og uunngåelige utfordring: hvordan man håndterer døden.

Til toppen

Andre utgaver

Åleevangeliet
Bokmål Innbundet 2019
Åleevangeliet
Bokmål Ebok 2019