Alice B. Toklas' sjølvbiografi av Gertrude Stein (Ebok)
Ebok

Alice B. Toklas' sjølvbiografi (Ebok)

Serie: Skalds klassikarar 

Forfatter:

Brit Bildøen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.3 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Skald
Språk: Bokmål
Originaltittel: The autobiography of Alice B. Toklas
Oversatt av: Bildøen, Brit
Serie:
ISBN/EAN: 9788279592808
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Alice B. Toklas' sjølvbiografi
Kultklassikaren Alice B. Toklas' sjølvbiografi er ei verkelegheitsnær, underhaldande og tørrvittig roman om det spesielle, internasjonale kunstnarmiljøet i Paris i byrjinga av 1900-talet. Gertrude Stein levde store delar av livet i Paris, midt i sentrum av det som på alle måtar var ei viktig historisk og kunstnarisk brytingstid.

Verka til Gertrude Stein var i si tid så nyskapande og innovative at enkelte forlag trudde det hadde skjedd feil under maskinskrivinga av manus, men den verkelegheitsnære romanen om livet i Paris og miljøet rundt mange berømte kunstnarar blei ein publikumssuksess. Ved å skildre sitt eige liv gjennom auga til Alice, skapte Stein eit verk så annleis og nytt at det også i dag er overraskande lesnad.

Gertrude Stein (1874-1946) var ein frontfigur i den modernistiske litteraturen og ein inspirator for mange kunstnarar og forfattarar i samtida. Ho viser at modernismen, om ofte vert knytt til dystre mannlege forfattarar, også var full av leik, uventa sprell og kvinner som ikkje brydde seg om konvensjonar. Stein har hatt stor påverknad på kunsten og litteraturen og blir i dag kalla «The Mother of Modernism».

Til toppen

Andre utgaver

Alice B. Toklas' sjølvbiografi
Nynorsk Fleksibind 2018
Bøker i serien