Alle tegn i samme natt (Heftet)

Forfatter:

Jørn H. Sværen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 149
Forlag: H//O//F
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alle tegn i samme nat
Oversatt av: Sværen, Jørn H.
ISBN/EAN: 9788293317913
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Alle tegn i samme natt
Bak det harmløse
bak bronseringen for å skape et overblikk
over de krefter som regjerer oss

Alle tegn i samme natt er en malstrøm, en bevissthetsutvidelse og en besvergelse av verden. I møtet mellom myter og fakta, fabeldyr og truede arter, forvrengte sitater og bilder, skriver Andreas Vermehren Holm fram et verk som både hvisker og skriker, tenker og blir tenkt, en lysende våken, vond drøm. Samlingen er forfatterens endelige og gjennomreviderte utgave av de tre bøkene Antropocæn kreatur (2015), Planetariske væsen (2016) og Skabningernes lovsang (2018), alle utgitt som selvstendige verker på dansk av forlaget H//O//F. Samleutgaven utgis i Jørn H. Sværens norske oversettelse.

Andreas Vermehren Holm (f. 1988) er forfatter, oversetter, redaktør og forlegger for Forlaget Virkelig i København. Han har bl.a. oversatt Jen Bervin og Cia Rinne til dansk.

Jørn H. Sværen (f. 1974) er forfatter, oversetter, redaktør, forlegger og medlem av bandet Ulver. Han har bl.a. oversatt Claude Royet-Journoud og Mei-mei Berssenbrugge til norsk, og han er redaktør for poesiantologien Den engelske kanal.

Andreas Vermehren Holm er Jørn H. Sværens danske oversetter, og med denne boken blir Sværen hans norske oversetter. Ringen er sluttet.

Sigurd Tenningen om Antropocæn kreatur (2015):
«I flere passasjer og fotografier gir Vermehren Holm oss et gløtt inn i den daglige, industrielle henrettelsen av matdyr i slakteriene. Blandet opp med beskrivelser av drap og utukt tilbyr disse et gruoppvekkende blikk på menneskedyrets blinde utbytting. Sammenstillingen av moralsk forkastelig vold mot mennesker, med en (antatt) berettiget vold mot dyr er uhyre elegant, og gjennomført med en enkelhet jeg knapt kan minnes å ha sett andre steder.»

Til toppen