Alt inkludert (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 319
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788252187403
Kategori: Romaner
Omtale Alt inkludert
Skarpt portrett av Noreg

Agnes og dottera Maja på 6 år flyttar inn i eit hybelhus i eit vanlig norsk nabolag, utan nettverk, venner, pengar eller møblar. Gjennom eit par sommarmånader følgjer vi Agnes i hennar forsøk på å etablere seg. Mens Maja speler Nintendo, bruker Agnes tida si på finn.no, på leit etter møblar og andre ting dei treng.

I møte med alle dei nye menneska, borna i gata, mammabloggaren, politimannen, organisten og jusstudenten, er det ofte ikkje meir enn ei kvit løgn som skal til for å få ting til å gli lettare. Men snart blir omgangen meir utfordrande, pengane minkar og løgnene blir fleire når skulestart nærmar seg.

Med eit fargerikt persongalleri, kostelege scener og eit utforskande alvor, teiknar Marit Eikemo eit skarpt portrett av Noreg i dag, og viser fram korleis vi lever i fellesskap og i einsemd - nedlest av ting, på evig jakt etter meir.

Til toppen

Anmeldelser Alt inkludert

"Marit Eikemos fjerde roman befester hennes posisjon som en av samtidslitteraturens skarpeste stemmer. [...] Hos Eikemo er skjebnene såpass karikert at det nærmer seg satire. Men det er godt. Det er oppslukende. Det er treffende."
Cathrine Krøger ,  Dagbladet

"Eikemo dømmer ingen, men skildrar folk med stor humor, særs gjennom dialog i god flyt. Det skjer ikkje så ofte i norsk samtidslitteratur at lesaren ler. Men her skjer det."
Gerd Elin Stava Sandve ,  Dagsavisen

"Marit Eikemo kommer godt ut av sin presise nye roman. Det gjør ikke Norge. [...] Den kliniske, arkeologiske tilnærmingen fremkaller flau gjenkjennelse og skoggerlatter hos leseren. Alt inkludert er en presis og lattervekkende fremstilling av Norge 2015." 
Bjørn Gabrielsen ,  Dagens Næringsliv

"Marit Eikemo er en særpreget forteller, men også en betydelig satiriker - en av de få som får sagt det hun vil uten å ty til ironi eller moralistiske spydigheter."
Leif Ekle ,  NRK Bok

"Alt inkludert er en god roman. Hvor mye Eikemo får sagt gjennom sin enkle historie, forstår man først til sist. Slutten er en utopisk og «solstadsk» avslutning som fungerer fordi lengselen om «ein annan stad» er sådd i leseren langt tidligere."
Kristian Hegertun ,  Vårt Land

Til toppen