Alternative veier (Heftet)

pasienter med eksepsjonelle sykdomsforløp

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 198
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205395237
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Alternative veier
Boken presenterer viktige veier til ny kunnskap om alternativ og komplementær behandling.

I denne boken forteller fire menn og fire kvinner diagnostisert med kreft, multippel sklerose og CFS/ME om sine eksepsjonelt gode sykdomsforløp knyttet til bruk av alternativ behandling. De har registrert sine erfaringer i Register for eksepsjonelle sykdomsforløp (RESF) ved Universitetet i Tromsø. Boken gir innblikk i erfaringene og kunnskapen som disse åtte pasientene har tilegnet seg gjennom sine sykdomsforløp.De personlige historiene er både tankevekkende og interessant lesning.
Videre inneholder boken et kapittel om forskning på norske og danske pasienters eksepsjonelt gode sykdomsforløp. Et eget kapittel inneholder innspill og refleksjoner rundt pasienters bruk av og erfaringer med alternativ behandling.
Pasientorganisasjoner,organisasjoner for alternative behandlere og organisasjoner for leger og helsefagstudenter har lest pasienthistoriene i denne boken og deler sine perspektiver med leseren.
Til slutt i boken diskuterer forfatterne betydningen av erfaringene som pasientene i boken bidrar med; Hvor går veien videre for pasienter og det offentlige helsevesenet?
Svært mange mennesker lever i dag med alvorlig sykdom. Forfatterne håper at denne boken kan være interessant for pasienter, pasientforeninger, helsepersonell, alternative behandlere, politikere og andre interesserte i en tid der pasienter ofte velger å gå nye veier når de skal velge behandlinger og behandlere.

Til toppen