Amming (Heftet)

en håndbok for helsepersonell

Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 264
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Amning
Oversatt av: Strømsnes, Hilde
ISBN/EAN: 9788245034035
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Amming
Morsmelk er den naturlige og beste ernæringen for spedbarn. Amming og morsmelk har dokumenterte positive helseeffekter for både mor og barn. All morsmelk er verdifull for barnet, og selv noe morsmelk ved siden av morsmelkerstatning er bra for barnets helse. Delvis amming anbefales til barnet er 12 måneder, gjerne lenger.
For at kvinner skal få til en velfungerende amming, er det viktig at helsepersonell mestrer ammeveiledning. Bokas faglige innhold gir deg det kunnskapsgrunnlaget du trenger for å bli en god ammeveileder.
Amming - en håndbok for helsepersonell er en oversettelse av den danske boka Amning - en håndbog for sundhedspersonale (4. utgave, 2018) utgitt av Sundhedsstyrelsen i Danmark, som tilsvarer Helsedirektoratet her i Norge. Den norske oversettelsen er oppdatert og kvalitetssikret av Nasjonal kompetasetjeneste for amming.
Boka er nyttig for alle typer helsefagstudenter og for helsepersonell som gir ammeveiledning. For helsesykepleiere, jordmødre og annet helsepersonell som skal sertifiseres for å arbeide ved et mor-barn-vennlig sykehus eller ved en ammekyndig helsestasjon, er boka et nødvendig verktøy.
Innholdsfortegnelse og bokutdrag Last ned omslag
Amming - en håndbok for helsepersonell er oppdatert på forskning innen området og tilpasset norske forhold i tråd med helsemyndighetenes faglige retningslinjer og anbefalinger. Relevante referanser som er tilkommet etter 2018, er lagt til.

Til toppen