Appelsiniakomplekset (Heftet)

noveller

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 82
Forlag: H//O//F
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293317616
Kategori: Romaner
Omtale Appelsiniakomplekset
Appelsiniakomplekset er en novellesamling skrevet av Jan Freuchen og Sigurd Tenningen. Boka foretar et dykk ned i den kunstneriske skapelsesakten. I første del novelle møter vi musikeren V, hvis musikk strekker seg ut i verdensrommet og omsider omslutter hele jordelivet. Andre novelle følger maleren Wilma Kuhn i hennes forsøk på å fiksere et uutgrunnelig motiv på vei mot likegyldighet og indifferens. Tredje novelle er et manifest for en arkitektur som vil unnslippe bygningshistoriens bestrebelser på å reise seg et minnesmerke like inn i himmelen.
Appelsiniakomplekset tar for seg vyer, fallgruver og muligheter rappet fra en bred og eklektisk kunsthistorie, og det på en leken og klok måte. Himmelstormere, flittige maur og appolinske demagoger finner sammen i en synestetisk cocktail av innfall og ekskurser.

Jan Freuchen (f. 1979) er billedkunstner. Foruten sitt kunstnerskap har Freuchen kuratert tre utstillinger i serien Game of Life ved Kristiansand Kunsthall og redigert dertilhørende bøker. Freuchan driver sitt eget forlag Lord Jim Publishing. Novellesamlingen Appelsiniakomplekset, skrevet sammen med Sigurd Tenningen, er hans skjønnlitterære debut.

Sigurd Tenningen (f. 1982) er forfatter og kritiker. Han bokdebuterte med novellesamlingen Gæa (Gasspedal, 2007) og har siden publisert chapbook'en Vevet (Fingerprint/Gasspedal/OEI Editör, 2010) og essaysamlingen Vegetasjonens triumf er total (Gyldendal, 2015). Novellesamlingen Appelsiniakomplekset er Tenningen og Freuchens fellesskrevne skjønnlitterære debut.

Til toppen