År null (Heftet)

en fortelling om 1945

Serie: Press pocket 

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 432
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Year zero
Oversatt av: Rugstad, Christian
Serie:
ISBN/EAN: 9788232800551
Kategori: Historie
Omtale År null
Alle snakker om fredsvåren. Vi glemmer at en verden i ruiner møtte menneskene våren 1945. Enorme fysiske ødeleggelser preget store deler av Europa, Asia og Nord-Afrika. Titalls millioner mennesker var døde eller skadede. Hatet mot okkupantmakten, krigsforbrytere og overløpere skulle få utløp - samtidig som lov og rett og sivilisasjon mange steder måtte gjenoppbygges fra grunnen. Folk sultet og var syke, svartebørsen blomstret, millioner kom hjem fra slagmarken, konsentrasjonsleirenes redsler ble avdekket, flyktninger i hundretusenvis var på vandring.

Samtidig var 1945 en tid for optimisme og gjenoppbygging, for fremtidsvisjoner og fredstanker. For dem som skulle starte på nytt, var utfallet likevel uvisst: Hva slags liv ventet dem? Hva ville vinne frem - fremskritt og fellesskap eller kaos og destruksjon?

Ian Buruma er en av verdens mest kjente historikere i dag, og en anerkjent essayist, romanforfatter og kritiker. På bakgrunn av vanlige folks fortellinger verden over har han skrevet en stort anlagt beretning om året da verden ble født på ny. Det er en begivenhet når Burumas gripende storverk nå utkommer på norsk, 70 år etter fredsvåren.

Til toppen

Andre utgaver

Year zero
Engelsk Heftet 2013
Year zero
Engelsk Heftet 2015
År null
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Ian Buruma:

Bøker i serien