Arbeid og psykisk helse (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 284
Forlag: Gyldendal arbeidsliv
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205498310
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Arbeid og psykisk helse
Angst og depresjon er de viktigste årsakene til arbeidsfravær i Norge. I arbeidslivet kan enkle grep hjelpe de som har det vanskelig.

Psykiske plager koster mye. For mye. Angst og depresjon er de viktigste årsakene til arbeidsfravær i Norge, og depresjon alene koster samfunnet nær det dobbelte av hva det offentlige bruker på vei og jernbane. Sykefravær og trygdeutgifter utgjør en del av kostnadene, men den største kostnaden bærer arbeidslivet i form av tapt produktivitet. I tillegg kommer de personlige kostnadene, både hos den syke selv og hos dem som er rundt ham eller henne.
Skal vi få bedret den voksne befolkningens psykiske helse, må vi sette inn kreftene også i arbeidslivet. Vi må være der voksne folk er og ønsker å være, og det er i arbeid. Derfor er det også i arbeidslivet vi må forebygge, tilrettelegge og om nødvendig yte hjelp. Det hjelper lite å bygge nye institusjoner og utdanne flere leger og psykologer hvis en ikke har ledere som tar tak, kolleger som støtter, og personalavdelinger som legger til rette.

Til toppen

Flere bøker av Bjørnar Olsen og Pål Nystuen: