Arbeidsmaskinmekanikeren (Heftet)

Forfatter:

og

Thomas Anmarkrud (Illustratør) Bjørn Norheim (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Illustratør: Anmarkrud, Thomas og Norheim, Bjørn
Forlag: Yrkeslitteratur
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788258406102
Omtale Arbeidsmaskinmekanikeren
Sentrale arbeidsområder for reparatører av arbeidsmaskiner er feilsøking, reparasjon, testing og vedlikehold av maskiner, redskap og utstyr for anleggsbransjen og landbruket.

Med anleggsutstyr menes alt av anleggsmaskiner, arbeidsredskaper disse kan utstyres med, annet utstyr som anleggsbransjen bruker som f.eks. kompressorer, håndholdt boreutstyr, komprimeringsutstyr og strømaggregater. I landbruket er traktor og traktorredskap et stort og sammensatt område som en reparatør må forholde seg til. I tillegg fins det spesielle innhøstingsmaskiner og utstyr. Skogbruksmaskiner er sammenbygde maskiner som utfører mange spesialiserte oppgaver og som krever regelmessig og systematisk utført vedlikehold. Maskiner for tunnel- og gruvedrift har mye teknisk til felles. For en reparatør kan reparasjoner på plassen der maskinene er i drift by på spesielle utfordringer.

Dette læremiddelet består av en trykt lærebok og en fagportal. Etter ønske fra et samlet lærerkorps er kjernedelen av yrkesteorien samlet i boka, mens det i fagportalen finnes stoff til fordypning og prosjektarbeid knyttet til for eksempel den enkelte maskinkomponent, maskintype eller system på arbeidsmaskiner. Der er det også veiledning og oppgaver for verkstedarbeid, en wikidel og et forum for å dele erfaringer.

Fagportal: http://vgs.yrkeslitteratur.no/nb/arbeidsmaskiner

Til toppen

Andre utgaver

Arbeidsmaskinmekanikaren
Nynorsk Heftet 2016