Ardennene 1944 (Ebok)

Hitlers siste sjansespill

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 12.73 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788202493134
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Ardennene 1944

Antony Beevor er krigskronikørenes ubestridte mester. Med Ardennene 1944 er han tilbake i det formatet han kanskje behersker aller best, historien om slaget, i dette tilfellet sammenstøtet som endelig brakk ryggen på Det tredje riket.

16. desember 1944 igangsatte Adolf Hitler det som skulle bli hans siste og høyst risikable forsøk på å vinne Europa. Ved å sette inn støtet i de snødekte skogene i Ardennene og brøyte seg vei til Antwerpen, håpet han å splitte de allierte og presse kanadierne og britene ut av krigen. Selv om Hitlers generaler var mer tvilende til prosjektet, klamret de yngre offiserene seg desperat til håpet om at de kunne redde sine hjem og familier fra Den røde hær som nærmet seg fra øst. Mange var oppglødd over tanken på slå tilbake.

Ardenneroffensiven involverte over én million menn og ble det største slaget i kampen om Øst-Europa. De amerikanske troppene ble tatt på sengen, og befant seg plutselig i ansikt til ansikt med to panserdivisjoner. Belgiske sivile flyktet i frykt for tyske represalier, og panikken spredte seg helt til Paris. Selv om mange amerikanere overga seg, var det andre som på heroisk vis klorte seg fast, stagget tyskernes fremdrift, og således ga sitt avgjørende bidrag til å avslutte den andre verdens krig. 

Se film her

Til toppen

Mesterlig skildring...
Stein Inge Jørgensen, VG

Andre utgaver

Ardennene 1944
Bokmål Heftet 2016
Ardennene 1944
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Antony Beevor:

Anmeldelser Ardennene 1944

"Boka om Ardenneslaget er den ellevte i rekken av beretninger der Beevor med omfattende kunnskaper og ofte fremragende fortellerteknikk levendegjør vår nære historie."
Arne Dvergsdal, Dagbladet

"Beevor får på mesterlig vis frem hvor avgjørende enkeltindividers personlighetstrekk kan være selv i et gigantisk militært maskineri.
Bokens fremste styrke er kombinasjonen av historisk etterrettelighet og et levendegjort materiale. Krigens galskap trer frem i alle sjatteringer, fra tyske soldater som spiller storbandmusikk over høyttalere og lover amerikanerne pannekaker dersom de overgir seg, til grufulle nedslaktingsscener. [...] 
Beevors nærhet til soldatenes verden gjør dette til en uromantisk og sannferdig krigshistorie, som lukter krutt, død og djevelskap." 
Sten Inge Jørgensen , VG

Til toppen