Arven etter far (Innbundet)

fillerya som ble en stor skole

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 254
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205474390
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Arven etter far
Sterkt om idealisme og fremtidstro

September 2012 ligger Yawar Bokhari på dødsleiet. Han har et stort ønske: at datteren Laila skal videreføre arbeidet med jenteskolen han har grunnlagt i Pakistan.
........... Arven etter far er historien om den pakistanske forretningsmannen og idealisten Yawar, som forelsker seg i norske Britt og flytter til Lillehammer. De første årene er tøffe. Yawar føler seg fremmed, og forretningsplanene hans kaster lite av seg. Så får han ideen: Hvorfor ikke produsere "norske" filleryer i Pakistan?
........... Teppene blir en suksess, og Yawar ønsker å gi jentene i landsbyen i Punjab der de produseres det samme som norske barn: utdanning, mot og tro på egne muligheter. Skolen han stifter, gir landsbyens jenter en fremtid. Men den skaper raseri blant konservative menn. Da Yawar dør, blir det Lailas og brorens Amars oppgave å drive fabrikken og skolen videre. Vil de makte det?
........... Dette er Laila Bokharis personlige beretning om sin far - en unik og inspirerende historie om fillerya som ble til en stor skole. ...
.
«... en fin skildring av et livslangt utenforskap ... Faren Yawars livsløp er enkelt og konkret beskrevet, her klarer datteren samtidig å styre unna ferdigtygde konklusjoner og skape rom for leserens egne observasjoner, og det er rett og slett godt gjort ... Den nærmeste familien var det eneste stedet faren følte seg hjemme. Og det er dette som gir boken nerve, at skolen og fabrikken må føres videre slik faren ville ønsket det.» Synne Corell, Dagens Næringsliv
.«Laila Bokhari forteller gripende om farens pakistanske jenteskole og egen kamp mot trangsynte fanatikere ... Bokas virkelige styrke ligger i dokumentasjonen av den faktiske og praktiske erfaringen i å bekjempe trangsynte fanatikere som benytter religion som argument for å hindre utdannelse og kunnskap. Det er sterkt å lese om denne kvasse kulturkampen på mange fronter.» Jon Rognlien, Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Arven etter far
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser av Arven etter far

«... en fin skildring av et livslangt utenforskap ... Faren Yawars livsløp er enkelt og konkret beskrevet, her klarer datteren samtidig å styre unna ferdigtygde konklusjoner og skape rom for leserens egne observasjoner, og det er rett og slett godt gjort ... Den nærmeste familien var det eneste stedet faren følte seg hjemme. Og det er dette som gir boken nerve, at skolen og fabrikken må føres videre slik faren ville ønsket det.»
Synne Corell, Dagens Næringsliv

 «Laila Bokhari forteller gripende om farens pakistanske jenteskole og egen kamp mot trangsynte fanatikere ... Bokas virkelige styrke ligger i dokumentasjonen av den faktiske og praktiske erfaringen i å bekjempe trangsynte fanatikere som benytter religion som argument for å hindre utdannelse og kunnskap. Det er sterkt å lese om denne kvasse kulturkampen på mange fronter.»
Jon Rognlien, Dagbladet

Til toppen