Avgrunnen (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.21 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202480974
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Avgrunnen

En krig og fred-roman med utgangspunkt i den finske borgerkrigen i 1918 der tvillingene Kaj og Ib Gottlieb deltar som danske frivillige. Vi følger deres liv i mellomkrigsårene frem til tysk okkupasjon på 40-tallet og dansk motstandskamp, der de to møter sin skjebne samme dag.
Som unge skandinaver i dag gjør de den dyrekjøpte erfaringen at når man først har gått inn i krigen, kommer man aldri ut igjen.

Til toppen

...et utrolig språklig overskudd
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Avgrunnen
Bokmål Innbundet 2015
Avgrunnen
Bokmål Heftet 2016
Avgrunnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Kim Leine:

Anmeldelser Avgrunnen

"Kim Leine skildrer tunge temaer med en stilistisk letthet anmelderen ikke trodde var mulig.(...)Han har et utrolig språklig overskudd, og de mange bibelske, litterære og idehistoriske referansene renner ut med den største letthet. Det samme gjør skildringen av de mange grusomhetene under den finske krigen, avstumpetheten til soldatene, det betente begjæret som ligger under. Leines selsomme humor bringer en letthet som forsterker brutaliteten."
 Cathrine Krøger, Dagbladet

"Det er eit driv i historiene slik Leine fortel dei, gjennom brev, minnetekster, krypterte meldingar, telefonsamtalar, refleksjon, augevitneskildringar, piskande ritt gjennom finsk vinter og over meir eller helst mindre kvite laken. Ibs glede ved det formålslause drapet. Kajs kvaler ved mindre stolte deler av krigshistoria si. (...) Leine er ein av dei store i nordisk romankunst nett no, det skriv eg gjerne under på."
Marta Norheim, P2

Til toppen