Bak den vakre fasaden (Innbundet)

liv, død og håp i Mumbais slum

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 298
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Behind the beautiful forevers
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788205429567
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Bak den vakre fasaden
En av fjorårets store dokumentarsuksesser internasjonalt - en rystende fortelling fra Mumbais dypeste slum Annawadi-slummen ligger i skyggen av luksushotellene ved Mumbais flyplass. Det er et sted med bunnløs fattigdom og hjerteskjærende skjebner, men Indias sterke økonomiske vekst tenner håp hos flere av innbyggerne. Vi møter Abdul som vil bli rik på å sortere søppel, Asha som setter alt sitt håp til at datteren skal bli den første i slummen med høyere utdannelse, den unge skrapmetalltyven Kalu og mange andre som streber for å kjempe seg opp fra bunnen.  Men fremskrittshåp og tilbakeslag går hånd i hånd i denne fortellinger. Religion, kastesystem, sex og maktkamp utgjør brutale krefter som enkeltmenneskets håp kolliderer med. Motet og fantasien kjenner imidlertid ingen grenser for Abdul, Asha og de andre. 

Kathrine Boo skildrer med dyp innsikt og skarp humor hva som binder menneskene sammen bak Indias nyrike luksus. Et usentimentalt møte med ekte mennesker. 

Kåret til en av 2012 beste bøker av: The New York Times, The Washington Post, The Oprah Magazine, USA Today,  New York, Newsday, The Economist, Financial Times, Newsweek, Publishers Weekly 

Til toppen

Vinner av The National Book Award 2012
Anmeldelser Bak den vakre fasaden

"Bak den vakre fasaden er elegant skrevet og kan få den tøffeste leser til å kjenne gråten i halsen.»
Brynjulf Jung Tjønn, VG

«... stort vidd, et drivende språk og megetsigende underdrivelser ... et altoppslukende drama, som både favner dype menneskelige følelser og berører breie politiske tendenser.»
Bjarne Robberstad, Klassekampen

" som en Dickens-roman en ... påminnelse om menneskeligheten som binder oss alle sammen"
Bill Gates

"Et sjokkerende - og medrivende - portrett av livet i det moderne India... Praktfull fortellende sakprosa... Teksten er elektrisk."
Salman Rushdie

Til toppen