Bak speilet (Heftet)

avhengighetens makt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 192
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230014080
Kategori: Familie og helse
Omtale Bak speilet
Boken handler om hvilke konsekvenser et negativt avhengighetsproblem kan få.
Hvordan kunne jeg - kanskje i likhet med deg? - gå i feil retning og ikke klare å snu i tide, før jeg satt fast i avhengighetens klør? Hva gjør det med de som lever rundt oss, og hva gjør det med oss, når vi i tillegg til å kjempe mot det voldsomme suget og de sterke kreftene som rår under avhengighet, også må takle ryktespredning, stigmatisering, trigging, tap av status, tap av verdighet og kontroll, skamfølelse og dårlig samvittighet?
I mitt tilfelle var det alkoholen som ble min verste fiende. Vin kosen ble til belønning, og utviklet seg deretter til flukt og selvmedisinering. For deg kan det være noe helt annet.
Boken gir tips til hvordan du kan «sette på bremsene», snu og ta tilbake kontrollen for å komme deg inn på rett vei igjen. Hvorfor det er viktig å oppsøke hjelp når problemet er kommet for langt og hvorfor du ikke skal skamme deg. Det er ikke farlig å få et problem, men problemet blir farlig hvis du ikke gjør noe med det.
Jeg er et liv i livet akkurat som du. Dette er min historie, helt fra begynnelsen. Den kan kanskje hjelpe deg eller en av dine.

«Gjennom boken og eventuelt foredrag via firmaet: ett liv i livet ønsker jeg å bidra til å fjerne noe av skamfølelsen hos mennesker som sliter med et avhengighetsproblem. Skam står i veien for egen tilfriskningsprosessen og hindrer fortvilte mennesker i å ta tilbake kontrollen eller søke hjelp i tide.
La ikke skam stå i veien for deg eller en av dine.»

Liv Nina Hafstad.

Til toppen