Balladen om Vidar Busk av Erik Holien (Ebok)
Ebok

Balladen om Vidar Busk (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 7.76 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203295744
Kategori: Musikk og Dokumentar og fakta
Omtale Balladen om Vidar Busk
Livet til gitartalentet Vidar Busk overgår det meste av fiksjon. Gjennom sin tretti år lange karriere har Vidar Busk løftet rock og blues til høyder få i Norge kan matche.
Boka skildrer en helt spesiell livsreise til et ungt gitartalent fra Langesund som emigrerer til USA som 16-åring for å bli profesjonell gitarist. Fire år senere flytter han hjem og blir tidenes mest etterspurte gitarist og fanebærer for Norges bluesmiljø, fra hippe Grünerløkka til folkelige Notodden.

"Balladen om Vidar Busk" er en underholdende og faglig fundert bok om de ulike bluessjangerne og om betydningsfulle gitarister - særlig innenfor den amerikanske musikerkulturen og historien. "Balladen om Vidar Busk" handler også om mennesket Vidar Busk, og om omkostningene av et kompromissløst rock'n'roll-liv. Boka er kanskje det nærmeste vi kommer internasjonale biografier om rockelegender som Johnny Cash, Keith Richards og Jimi Hendrix.
Du trenger med andre ord ikke være gitarnerd eller bluesentusiast for å la deg forføre.

Til toppen

...en pageturner.
Dagbladet
Anmeldelser Balladen om Vidar Busk

"Hvem skulle tro at ei bok på 350 sider om en norsk bluesgitarist kunne bli en pageturner?" Øyvind Rønning, Dagbladet

"Du trenger ikke å være bluesentusiast for å ha utbytte og glede av denne biografien. Du trenger i det hele tatt ikke å kjenne spesielt mye til hvem Vidar Busk er heller. Noen livshistorier må bare fortelles og deles med andre....Dette er en bok som kan anbefales på det varmeste."
Svein Andersen, Aftenposten

Til toppen