Bånd (Innbundet)

Forfatter:

Lisbet Resløkken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 172
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lacci
Oversatt av: Resløkken, Lisbet
ISBN/EAN: 9788202567125
Kategori: Romaner
Omtale Bånd

Bånd er en liten, ubehagelig og veldig god roman om gammelt grums. Et psykologisk portrett av en dysfunksjonell familie.

Som så mange ekteskap har Vanda og Aldos vært gjenstand for krangler, slitasje og rutinenes nedbrytende kraft. Likevel har det overlevd. Eller det virker sånn. Bruddet i ekteskapet deres ligger langt tilbake i tid, men hvis man ser nærmere etter, er sprekkene og manglene åpenbare. Det er som en skjør vase som kan gå i stykker ved den minste berøring. Eller har det kanskje allerede gått i knas uten at noen vil innrømme det.

Likte du Elena Ferrantes Svikne dagar, vil du like denne.

Til toppen

Familiebånd er kompliserte, og en meget elegant beskrivelse av spenninger i en vanlig familie finnes i « Bånd» av Domenico Starnone.
VG

Andre utgaver

Bånd
Bokmål Ebok 2018
Bånd
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Bånd
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Domenico Starnone:

Anmeldelser Bånd

Familiebånd er kompliserte, og en meget elegant beskrivelse av spenninger i en vanlig familie finnes i « Bånd» av Domenico Starnone.


Skjønt vanlig familie? Er den det? Jo, i utgangspunktet. Med far Aldo, mor Vanda og de to barna Sandro og Anna, farens elskerinne Lidia og katten Labes, spiller den anerkjente italienske forfatteren Domenico Starnone ut et bredt lerret over flere tiår. ….. Det går i italiensk familieliv om dagen, for dem som er glade i gode romaner. Nylig kom Elena Ferrantes første roman på norsk, «Kvelande kjærleik». I fjor leste vi hennes «Svikne dager» med en rystende ekteskaps- og oppbruddsfortelling. Og Domenico Starnones « Bånd», som også har Napoli som base, har flere paralleller til «Svikne dager» av Ferrante. Her gir Starnone mannens perspektiv stor plass.

- VG

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: