Bang! (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202239213
Omtale Bang!

I løpet av de siste årene har vi fått inntrykk av at det skjer mye mer i universet enn tidligere. Stadig vekk er det eksplosjoner, solformørkelser og venuspassasjer. Og det norske folk er utrolig interessert i hva som foregår der oppe – og fyller for eksempel Frognerparken kl. 04 en lørdag morgen. Årsaken til denne økende interessen, skyldes først og fremst Knut Jørgen Røed Ødegaard. Med en smittende entusiasme peker han opp på firmamentet for oss og forteller oss hva som foregår der oppe. Til daglig er han forsker ved Institutt for astrofysikk, men de fleste av oss kjenner han som en stor formidler.

I denne boken skriver Røed Ødegaard om det som engasjerer ham aller mest: Eksplosjoner i universet. Som han selv sier finnes det små, store og større enn de største eksplosjoner i universet, og han skriver om alle sammen. Først om de små, til slutt om de større enn de største. De er så omfattende at de kan sprenge i stykker hele galakser og utslette livet på jorden på et blunk om de fant sted litt nærmere jordkloden.

Knut Jørgen Røed Ødegaard har en særegen evne til å fremstille universet som et rom fylt av dramatikk. På levende vis får han frem hvilke krefter som er i sving der oppe. Og med en perfekt blanding av omfattende detaljkunnskaper og engasjement fører han gjennom et univers av eksplosjoner, sorte hull, hvite dverger og super slurpere. Han har også et fint blikk for det vakre i astrofysikken, og han kan fortelle oss at vi mennesker består av stjernestøv. Dette er i bokstavelig forstand en ”knall-bok” det smeller av, til glede for alle, store og små, som har latt seg fascinere av det uendelige universet.

Til toppen

Flere bøker av Knut Jørgen Røed Ødegaard: