Bærekraftdidaktikk i kunst og håndverk (Heftet)

Gjenbruke – Oppvinne – Skape

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202631413
Kategori: Pedagogikk
Fag: Estetiske fag, Praktisk-estetiske fag
Nivå: Akademisk
Omtale Bærekraftdidaktikk i kunst og håndverk

Dette er den første norske boken som tar for seg bærekraftdidaktikk og bærekraftig utvikling i faget kunst og håndverk.

Med utgangspunkt i ny forskning ønsker forfatterne å endre måten vi tenker på når det gjelder læring, kunnskap og danning slik at bærekraft inngår som en naturlig del av alt arbeid i kunst- og håndverksfaget. Gjennom didaktiske modeller viser forfatterne blant annet hvordan bærekraftdidaktikk kan integreres i undervisningen. Med egne prosjekter presenterer de videre undervisning med barn og unge, hvor kreativitet og utforskertrang fremheves, samtidig som de har fokus på å minimere miljøbelastningen ved de ulike prosjektene.

Bærekraftdidaktikk i kunst og håndverk består av to deler. Del I presenterer bokens tilnærming til læring, kunnskap og dannelse gjennom å etablere begrepet BKH (Bærekraftdidaktikk i kunst og håndverk). I tillegg gjennomgår forfatterne læreplanene i kunst og håndverk med særlig fokus på det tverrfaglige tema bærekraftig utvikling. Del II tar for seg en rekke ulike gjenbruksmaterialer og ser på hvordan disse kan brukes som aktive "partnere" i kunst og håndverk.

Boken henvender seg til studenter, lærere og forskere som er opptatt av en pedagogisk tilnærming gjennom bærekraftig tenkning og bruk av bærekraftige materialer.

Til toppen