Barn med kreft (Heftet)

en medisinsk og sykepleiefaglig utfordring

Forfatter:

, , og

Hanne Bringager (Illustratør) David Keeping (Illustratør)

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 295
Illustratør: Bringager, Hanne og Keeping, David
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205454972
Kategori: Sykepleie
Omtale Barn med kreft
Denne boken er skrevet for sykepleiere i videreutdanning i barnesykepleie og onkologisk sykepleie og for dem som arbeider med kreftsyke barn og deres familier.

Når et barn får kreft, innebærer det en katastrofe for hele familien, deres tilværelse blir snudd på hodet på et øyeblikk. Likevel er det innenfor kreftbehandling av barn at legevitenskapen har gjort noen av sine største fremskritt; minst to av tre barn med kreft blir helbredet, alle kreftformer sett under ett. Det er viktig for forfatterne å formidle at behandlingen av barn med kreft innebærer å ta vare på en hel familie, og at dette krever en utstrakt grad av tverrfaglig samarbeid mellom de ulike gruppene av fagfolk.
Bokens første del gir en redegjørelse for ulike kreftsykdommer hos barn og behandlingsmetoder. Boken tar også for seg barnets og familiens situasjon fra sykdommen oppdages til barnet har gjennomgått behandling. Forfatterne beskriver utfordringer sykepleieren står overfor i møtet med barnet og familien som må leve med en kritisk sykdom over lengre tid. Boken beskriver konkrete tiltak og gir mange tankevekkendeeksempler på hvordan sykepleieren kan bygge opp tillit hos barnet og familien og bidra til en følelse av mestring i situasjonen. Det hele er formidlet på en utradisjonell måte, og tegningene i Hanne Bringagers humoristiske og klare strek kaller på smil og ettertanke hos leseren.

Til toppen