Karsten og Petra spiser glass - På eventyr i Stockholm (Innbundet)

Serie: Karsten og Petra-bøkene 

Forfatter:

, Anne G. Holt (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 96
Illustratør: Holt, Anne G.
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Karsten og Petra-bøkene
ISBN/EAN: 9788202366759
Kategori: Barnebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Karsten og Petra spiser glass - På eventyr i Stockholm

Karsten og Petra skal på lang-helg til Stockholm sammen med morfar og Esther og Løveungen og Frøken Kanin. Karsten har reist med fly før, men for Petra er det første gang. Da er det godt å ha morfar i nærheten. Stockholm er en stor by og Esther har lånt en leilighet på Søder av en hun kjenner. Først vil de se "Gamla stan". Der er det smale gater, gamle hus og mange små morsomme butikker. I kjelleren på slottet er det et spennende museum, Livrustkammaren, hvor de kan kle seg ut.
Det er veldig mye å se og gjøre i Stockholm. Karsten og Petra besøker Junibacken, Vasaskipet og et vannmuseum som heter Aquaria. Og Skansen er et fantastisk sted med både dyr og gamle hus. Karsten og Petra opplever masse og samtidig får de tid til å leke og spise glass.
Boken er en blanding av reiseguide og fortelling på samme måte som Karsten og Petra hilser på kongen (Oslo) og Karsten og Petra i Tivoli (København). Det passer fint med en bok om Stockholm også i denne serien. Inne i boken finner vi noen små lapper med norske og svenske ord som betyr ulike ting, som f.eks. glass.

Nominert til Kulturdepartementets fagbokpris 2013

Til toppen

Bøker i serien