Barn og unge med funksjonsnedsettelser (Heftet)

aktivitet og deltakelse i fellesskap

Serie: Aktivitet, deltakelse og likeverdige muligheter 

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 170
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788245034233
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Barn og unge med funksjonsnedsettelser
Aktivitet og deltakelse er viktig i alle barns liv. For barn og unge med funksjonsnedsettelse er aktivitet og deltakelse i fellesskap med andre også viktige virkemidler i habilitering og rehabilitering.
Boken presenterer sentrale perspektiver på tvers av fagfelt. Det er gjennom deltakelse i ulike sosiale fellesskap at barn og unge lærer kroppslige og sosiale ferdigheter, hvor relasjoner skapes og identitet utvikles. Boken inneholder kapitler om fritidens betydning, tilpasset fysisk aktivitet i ulike kontekster og skolens oppfølging. Forfatterne drøfter også begrepet samskaping, som legger vekt på medvirkning og tverrgående nettverk, og som kan løse utfordringer i (re)habiliteringsfeltet knyttet til likeverdige muligheter for aktivitet og deltakelse.
Et tverrgående blikk er viktig for alle faggrupper som bidrar i dette feltet, som pedagoger, fysio- og ergoterapeuter, sosionomer, vernepleiere, sykepleiere og studenter innenfor disse fagområdene.
Boken er del av serien «Aktivitet, deltakelse og likeverdige muligheter» og er realisert gjennom et samarbeid mellom Beitostølen Helsesportsenter, Valnesfjord Helsesportssenter og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelse.

Til toppen

Flere bøker av Tove Bergkvist, Berit Gjessing, Anne-Merete Kissow og Anders Midtsundstad:

Bøker i serien