Barn, vold og traumer (Heftet)

møter med unge i utsatte livssituasjoner

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 308
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215026411
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Barn, vold og traumer
Denne boken handler om barn og ungdom som har ulike erfaringer med vold og traumer, og hvordan de blir møtt av profesjonelle hjelpere.
Gjennom fagtekster fra 18 forskere ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) kommer leseren tett på barn og unge som har det vanskelig, enten fordi de har opplevd en dramatisk hendelse, eller fordi de blir utsatt for vold i oppveksten.

Tekstene gir forslag til hvordan det kan legges til rette for disse barna når vi møter dem på arenaer som skolen, sykehus, rettsapparat, krisesenter, barnevern eller i flyktningmottak. Dette er nødvendig kunnskap for å forstå, og dermed kunne iverksette, målrettede forebyggende og behandlende tiltak på flere arenaer. Med denne boken ønsker forfatterne å bidra med forskningsbasert flerfaglig kunnskap som gjør at barn og unge som er utsatt for vold og overgrep, eller som har opplevd skremmende, livstruende hendelser får best mulig hjelp og blir tatt best mulig vare på.

«Her presenteres rykende fersk forskning og flere av forskningsprosjektene i boken har et internasjonalt høyt vitenskapelig nivå. Forfatterne evner gjennom denne boken å gjøre dette på en leservennlig og lettfattelig måte.»
Ann-Kristin Johansen, Høgskolen i Østfold.

Til toppen

Andre utgaver

Barn, vold og traumer
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Carolina Øverlien, Mona-Iren Hauge og Jon-Håkon Schultz: