Barndom mellom øst og vest (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 153
Forlag: Educat
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299545754
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Barndom mellom øst og vest
BARNDOM MELLOM ØST OG VEST
ET TIDSBILDE FRA 1950- OG 60-TALL

Forfatteren vokste opp på Torshov, et arbeiderstrøk i Oslo, der mange var i arbeid på Lilleborg fabrikker. Folk stemte på Arbeiderpartiet og var Skeid-supportere.
Hjemme hos henne var det annerledes. Foreldrene var eldre enn det som var vanlig, de kom fra Hardanger og stemte på partiet Venstre.
Hun som var enebarn, ble stående mellom det som var vanlig oppfatning ute i gata, og det som var vanlig hjemme.
Hun forteller slik som hun husker at hun opplevde ting som barn, uten å kommentere fra den voksnes synsvinkel. Men den som leser vil oppdage motsetningene mellom by og land og mellom øst og vest i Oslo.

I boka fortelles det om livet på Østkanten og møtet med slektninger og venner i Hardanger. Mange vil kjenne seg igjen, og boka har fått folk til å huske ting de helt eller nesten hadde glemt. Boka er et tidsbilde, og én sa det slik: "Den er stinn av detaljer".

"Veldig morsomt gjensyn med barndom og oppvekst i Oslo på 1950- og 60-tallet! Gjett om jeg kjente meg igjen! Er imponert over detaljene - lukter og smaker - og Frognerbadet!"
Kari Svendsen, visesanger og Oslo-jente

"Kristi Kinsarvik har laga ei fin minnebok. Tekstane frå Hardanger gir liv til ei tid som er forbi, men som er viktig å ta vare på. Ho skriv om kvardagen slik ho ser han utanfrå. Men sidan ho kjenner bygda så godt, vert alt likevel ekte og rett."
Torbjørn Ljones, "Kvitanesen"

Til toppen