Barnet og musikken (Heftet)

innføring i musikkpedagogikk for barnehagelærerstudenter

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 186
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215032009
Kategori: Pedagogikk
Omtale Barnet og musikken
«Barnet og musikken» er en unik innføringsbok i musikkpedagogikk for barnehagelærerstudenter. I én og samme bok presenteres de mest aktuelle temaene som vil ha betydning for god musikkpedagogisk praksis i barnehagen.

Boken er praksisnær og drøfter perspektiver på musikk, musikalitet, musikalsk utvikling, musikkdidaktiske problemstillinger, danning og legitimering av musikk. Forfatterne ønsker å åpne opp for refleksjoner i barnehagen rundt forhold mellom musikk og menneske.

Denne tredje utgaven inneholder flere og nyere perspektiver på musikalitet og musikalsk utvikling. Boken har en rekke eksempler fra praksisfeltet i form av musikalske episoder, caser og praksisfortellinger. De praktiske eksemplene knyttes til nyere forskning, teoretiske forklaringer og ulike filosofiske oppfatninger. Boken er oppdatert i tråd med gjeldende forskrifter og rammeplaner, og har helt nye illustrasjoner.

Boken er rettet direkte mot studenter i barnehagelærerutdanningen. Hvert kapittel har studentoppgaver som grunnlag for drøfting og refleksjon.

Til toppen

Flere bøker av Morten Sæther og Elin Angelo: