Barns liv og lek med medier (Heftet)

Forfatter:

Ingvill Christina Goveia (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Børns liv og leg med medier
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
ISBN/EAN: 9788202488215
Kategori: Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid, Samfunn, religion, livssyn og etikk
Nivå: Akademisk
Omtale Barns liv og lek med medier

Barns liv og lek med medier handler om hvorfor vi som voksne må forholde oss engasjert og nyansert til barns bruk av medier. Hvilke rolle spiller mediene for barns lek og læring? Hvordan kan man som pedagog forholde seg åpent og konstruktivt til barns bruk av medier?

Første kapittel handler om dagens barndom og de digitalt innfødte. De neste kapitlene tar for seg de yngste barnas bruk av medier i familien, barnehagebarns bruk av medier og til slutt elever på SFO og deres bruk av nettbrett som leketøy og som en viktig del av vennskapskulturen. Alt konkretisert ved eksempler og cases. Etter hvert kapittel er det opplegg til diskusjon i personalgruppen og til personlig refleksjon.

Målgruppa er ansatte og studenter ved barnehagelærerutdanninger, barnehagelærere og andre som arbeider i og rundt barnehagen. Personalet i SFO finner også nyttig informasjon i kapitlet som omhandler barn i skolefritidsordningen.

Norsk introduksjon ved Henriette Jæger, høgskolelektor ved Institutt for barnehagelærere, Høgskolen i Oslo og Akershus.

Anmeldelser av den danske utgaven:

'Børns liv og leg med medier bør leses, og diskuteres i barnehagene. Den bør berøre vårt syn og våre holdninger til bruken av de nye mediene'.
- Nina Bølgan, Barnehageblogg om medier og IKT

'Generelt meget interessant med nyttig og brugbar viden. Stine Liv Johansen kommer bredt omkring emnet. Det er kompleks at beskrive indholdet på få linjer'.
- Lektørudtalelsen, Dansk BiblioteksCenter

'For Folkeskolens læsere lyder projektet fra en skolefritidsordning i Odder, hvor børnehaveklassebørn bruger deres iPad i legesituationer, måske umiddelbart som det mest interessante. Men der er faktisk flere spændende ideer og kreative udfordringer at hente i afsnittet om børnehavens filmprojekt. (...) Det er opmuntrende at læse om, hvor glade børnene bliver af at ”lege” med iPad’en. En glæde, som må kunne overføres til en mere faglig anvendelse - måske skal vi bare engagere os lidt mere i den digitale kreative leg, som børnene er i fuld sving med at beskrive udvikle'.
- Folkeskolen. Fagblad for undervisere

Til toppen

Du vil kanskje også like