Barns matematiske evner (Heftet)

- og hvordan de kan utvikles

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Barns matematiska förmågor
ISBN/EAN: 9788202418342
Kategori: Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Matematikk, Pedagogikk og elevkunnskap, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Omtale Barns matematiske evner

Med denne boken ønsker forfatterne å gi håp om en bedre fremtid for barn med særskilte matematiske evner. Det vil i sin tur tjene også foreldrene og lærerne. Fremtidens matematikere er blant dagens matematikktalenter i skolen. Å ta vare på dem er dermed et viktig samfunnsansvar.

Undervisning som er myntet på matematikktalentene, vil ofte inneholde ideer, stoff og metoder som kan komme alle elevene til gode. Det kan være både morsomt og spennende for alle å engasjere seg i matematikk. Det er de matematiske evnene det er viktig å ta vare på og utvikle. Ensidig vekt på svarene kan stenge døren for videre utforskning.

I denne boken er det eksempler på øvelser som kan inspirere leserne til aktiviteter som stimulerer barns og unges matematiske utvikling. Det er også eksempler på hvordan lærere kan ta de utfordringene elevene gir dem, bare de tør.

Boken retter seg mot lærerstudenter, matematikklærere og foreldre med evnerike barn.

Inger Wistedt er også medforfatter av Matematikktalenter – hva med dem av Liv Sissel Grønmo, Einar Jahr, Kjell Skogen og Inger Wistedt som kommer høsten 2013.

Til toppen