Bitter pille av Ben Goldacre (Ebok)
Ebok

Bitter pille (Ebok)

hvordan legemiddelindustrien villeder leger og skader pasienter

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 4.39 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bad pharma
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788205453845
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale Bitter pille
Den globale legemiddelbransjen omsetter for 600 milliarder dollar i året. Det burde være nok til å gjøre en ordentlig jobb på et livsviktig felt.

I sin forrige bok, Kvakksalverne, tok legen Ben Goldacre et sviende oppgjør med den alternative legeindustrien og dens journalistiske medløpere. I Bitter pille legger han den mektige farmasøytiske industrien under lupen. Det han avdekker, er både fascinerende og skremmende. Goldacre avslører at i stedet for å basere medisin på bare vitenskap, produserer de store farmasøytiske selskapene egne «forskningsresultater», som overdriver nytteverdien av produktene de selger, og villeder pasientene. Goldacre viser også at helsearbeidere og pasientgrupper har latt seg kjøpe av den farmasøytiske industrien. Resultatet er at pasienter ikke får den behandlingen de burde fått - ofte med fatale konsekvenser.
Goldacres etterrettelige og velskrevne kritikk er både viktig og nødvendig. Den har skapt stor debatt i Storbritannia, og vil engasjere norske lesere i like stor grad.
«Dette er en bok som vil gjøre deg rasende - ordentlig, rykende illsint. Et fantastisk verk.» Daily Telegraph«Goldacres stil og tekstens tilgjengelighet gjør den umulig å legge fra seg.» The Guardian«Goldacres nitide gjennomgang vil bli vanskelig for de farmasøytiske toppsjefene å forsvare seg mot.» Sunday Times

Til toppen