BLA - Bokvennen litterær avis. Nr. 2 2016 (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788274885554
Kategori: Tidsskrifter
Omtale BLA - Bokvennen litterær avis. Nr. 2 2016
Bokvennen Litterære Avis (BLA) er Norges eneste Litterære avis. I tradisjon med The New York Review of books, skapes her et helt nytt kritisk rom - til beste for littraturen, debatten og det frie ord.

BLA spør: «Lider Norge av et lillebrorkompleks?»

I andre utgave av litteraturavisen BLA har vi satt søkelyset på Nordisk råds litteraturpris. Vi har omtalt alle de 27 nominerte bøkene, både i klassen for voksen skjønnlitteratur og barne- og ungdomslitteratur. I tillegg har vi sett nærmere på hvordan de ulike nordiske landene velger ut sine kandidater: Er det slik at Norge velger etablerte forfatterskap fremfor enkeltverk? Skyldes det at vi lider av et lillebrorkompleks?

Forfatter og journalist Mette Karlsvik har gjort en grundig reportasje hvor hun har tatt for seg nominasjonene til Nordisk råds litteraturpris. Tendensen viser at Norge oftere nominerer etablerte forfatternavn, mens for eksempel Sverige og Danmark kan nominere ferske forfattere, av og til debutanter. Hvorfor er det slik?

Vi har også grundige anmeldelser av årets nominerte bøker, samt et intervju med Linn Ullmann og Geir Gulliksen, som er Norges kandidater.

I tillegg til Nordisk råds litteraturpris blir det intervju med den danske kometen Stine Pilgaard, nye spalter av Kenneth Moe og Ida Fjeldbraaten, Min hobby med Odd W. Surén, samt faste spalter som tegneserie av Inga Sætre og baksnakking med Olaug Nilssen.

Til toppen

Flere bøker av Gabriel Michael Vosgraff Moro og Brynjulf Jung Tjønn: