Blå blomster, bitre blader (Heftet)

kunst og kreativitet i Reggio Emilia

Forfatter:

Line Hauge Støyva (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 273
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fiori azzurri di radicchio
Oversatt av: Støyva, Line Hauge
ISBN/EAN: 9788245012224
Kategori: Pedagogikk
Omtale Blå blomster, bitre blader
Denne boken utforsker kunst og kreativitet i barns læringsprosesser, og atelierets og atelieristens rolle i barnehagene i Reggio Emilia. Atelieret er et innholdsrikt verksted, med materialer, redskaper, tverrfaglige undersøkelser og uttrykk. Boken bygger på de unike erfaringene til forfatteren Vea Vecchi, som i 1970 ble ansatt som av de første atelieristene i Reggio Emilia.
Vea Vecchi trekker leseren med seg gjennom vakre eksempler når hun beskriver atelierets historie og atelieristens rolle. Viktige temaer er: læringsprosesser og kunnskapsbygging teorien om barns hundre språk, de poetiske språkenes rolle organisering, arbeidsmåter og verktøy, pedagogisk dokumentasjon det fysiske miljøets rolle forholdet mellom atelieret, atelieristen, barnehagen og barnehagelærerne
Boken er viktig for dem som studerer, utøver, setter rammer for og forsker innenfor pedagogikk, og for alle som interesserer seg for kunst og læring.
Vea Vecchi har arbeidet som atelierist ved Diana barnehage i Reggio Emilia i ca. 30 år. Hun har dokumentert en rekke prosjekter med fokus på barns mange språk, og er nå ansvarlig for forlagsvirksomhet, utstillinger og atelierer for Reggio Children.

Til toppen