Black Sabbath (Innbundet)

En eksplosiv rockbiografi

Forfatter:

Haakon Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 344
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Black Sabbath -- Symptom of the Universe
Oversatt av: Larsen, Haakon
ISBN/EAN: 9788202437220
Kategori: Musikk
Omtale Black Sabbath

De er Black Sabbath og drømmene deres blir til mareritt, nesten fra begynnelsen. De er gudfedre for heavy metal, men maktesløse i møte med manipulerende managere og en presse som bare vil dem uvel. Etter hvert begår de så mange karriereselvmord at enhver turné de siste 20 årene blir utropt til et comeback.

Bandets usannsynlig pikante, tragikomiske historie er kanskje det nærmeste rocken har kommet et ekte Spinal Tap. Og aldri før har denne historien blitt fortalt så innsiktsfullt, grundig, nådeløst og kjærlig som Mick Wall gjør i denne boka.

Les om hvorfor Ozzy Osbourne ble sparket– og hvorfor han og kona Sharon til slutt bestemte seg for å redde bandet. Om hvordan gitarist Tony Iommi tilbrakte flere tiår i kokaintåke. Om hvordan trommis Bill Ward gjorde kål på alle millionene han hadde tjent og endte opp som tigger på Venice Beach, og om hvordan bassist Geezer Butler forlot bandet tre ganger – inntil han lot seg lokke tilbake av millionene som ville følge med Black Sabbaths siste plate- og turnécomeback.

Men selv ikke her kunne såpeoperaen ta slutt.

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: