Blad for vinden (Heftet)

dikt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 105
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230012574
Kategori: Noveller, lyrikk og drama

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Blad for vinden
Den norsk-pakistanske lyrikeren Afzal Abbas debuterte som lyriker i 2002 med «Utilslørte vers», og har senere utgitt flere diktsamlinger samt én gjendiktning. Flere av diktsamlingene har vært omtalt i norske og utenlandske aviser og har også vært anbefalt av flere akademikere og forfattere.
Afzal Abbas er bosatt i Oslo. Han er journalist og har også virket som oversetter. Tidligere har han i flere år jobbet med temaer som tvangsekteskap, æresrelatert vold, fundamentalisme, integrering, mangfold og toleranse.
Forfatteren er medlem av Norsk Forfattersentrum.


Afzal Abbas skriver ut fra et varmt engasjement og med en tydelig holdning som det ikke er vanskelig å slutte seg til. Det dreier seg om å fjerne grenseskillene mellom nasjoner, kulturer, individer for å fremelske en tilstand av gjensidig respekt. En humanistisk overbevisning kommer klart til uttrykk i tekstene.

Jeg leser hans tekster som frimodige ytringer med brodd mot makt.mennesker og overgripere i begge de to kulturer for.fatteren tilhører. Det er en modig manns verk.

Tekstene er norske med en umiskjennelig aksent. Ordstilling og ordvalg kan overraske en norsk leser. Slik er dette diktspråket med på å illustrere tematikken, for ikke å si problematikken. Av to kulturers møte kan det oppstå nye uttrykk, som kan trenge tid for å vinne aksept.

Jeg ønsker Afzal Abbas fortsatt mot, energi og utholdenhet
i det viktige kulturarbeidet han har tatt på seg.

Tom Lotherington
forfatter, tidligere daglig leder
i Norsk Forfattersentrum

Til toppen