Blanke ark - en ny sjanse (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 160
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349498
Kategori: Pedagogikk
Nivå: 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Akademisk, Vg1, Vg2, Vg3, Yrkesfag Vg1, Yrkesfag Vg2, Yrkesfag Vg3 påbygging
Omtale Blanke ark - en ny sjanse
I "Blanke ark - en ny sjanse" forteller Mette Bunting og Lene Heibø Knudsen, medlemmer av det pedagogiske teamet bak serien, om arbeidet for å få åtte ungdommer fra videregående opplæring tilbake på skolebenken. På kun fem uker skulle elevene bli mer motiverte og bedre faglig. Frustrasjon, glede, tårer, mestring, samhold - alt dette og mer til er del av denne utgaven av Blanke ark. Gjennom fortellingen fra Borgøy blir leseren invitert med på en unik reise.

Boken tar for seg viktige prinsipper for at barn og unge skal lykkes i skolen. Hva skal til for at elever som ikke mestrer skolen, skal kunne oppleve det motsatte? Hva er viktig når man skal lære? Hvorfor er lesing så viktig? Disse og mange andre spørsmål søker forfatterne å svare på på en lettfattelig måte.

Det har vært en sterk opplevelse å møte ungdommene i serien. De har vist stort mot på mange plan. De har turt å være sårbare og vise at de har slitt med skolen, noe som mange bruker mye krefter på å skjule. De har vist fortvilelsen over ikke å få til, og de har vist gleden over å mestre. De har vært med å rive ned tabuer og rede grunnen for å kunne snakke åpent om hva som kan gjøres for å hjelpe elever som sliter på skolen eller mangler motivasjon.
-Håvard Tjora

Jeg har hatt det privilegium å møte alle de unge fra øya sammen med deres foreldre og bonusforeldre og kan konstatere at det uten unntak var både konstruktivt og en stor fornøyelse. Ikke alltid smertefritt, ikke like forløsende hver gang, men i hver familie like rørende å oppleve hvor klare begge parter var til selvransakelse og forandring.
-Jesper Juul

Til toppen

Flere bøker av Mette Bunting og Lene Heibø Knudsen: