Bli Björk (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 447
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788252178623
Kategori: Romaner
Omtale Bli Björk
​Denne vidunderleg originale romanen om den mest profilerte familien på Island, startar med far til Björk, som er elektrikarlærling og seinare fagforeiningsmann. Den strekkjer seg fram til Björks ungdomstid og hennar internasjonale gjennombrot. 

Med stor og begåva innleving skildrar Karlsvik  personane og samspelet deira med naturen og kvarandre. I eit elektrisk, musikalsk og humoristisk språk får vi oppleve naturen, kulturen og samfunnet på Island på andre halvdel av 1900-talet. Dei små, daglegdagse hendingane i romanen blir fletta inn i dei store internasjonale, og teiknar til saman eit fascinerande portrett av eit geografisk isolert men internasjonalt viktig land. Bli Björk er ein familieroman utanom det vanlege, og i sentrum av alt dette står Björks veg frå barndom til stordom.

«Usedvanlig vellykket romanbiografi [...] Det mest imponerende er at Karlsvik lager et inngående portrett av Bjørk uten å psykologisere, intimisere eller avsløre. Hun naturaliserer [...] Så godt er dette skrevet at da jeg etter endt lesning skulle ut en tur, gikk jeg nærmest sjøgang. Som om jeg befant meg på vulkanøya Island. Eller - for den del - nesten med en følelse av å "bli Björk".» Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen