Bli sint! (Heftet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 62
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Indignez-Vous!
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788282200462
Kategori: Debatt og samfunn

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Bli sint!
​Stéphane Hessels Bli sint! (Indignez-vous!) er i løpet av kort tid blitt et fenomen som i disse dager tar Europa med storm. Denne lille pamfletten er lim til noen av samtidshistoriens mest avgjørende øyeblikk og dessuten en oppfordring til alle unge om å tørre å tro at verden kan forandres til det bedre  og at vi må stå opp for det vi tror på. Når vi ser urettferdighet og undertrykkelse i samfunnet er det tid for å si fra eller bli sint! 

Boken har ført til en folkebevegelse i hele Europa og i store deler av Nord Afrika. Stéphane Hessel er også blitt kalt «en Gandhi i vår tid». Hessel var aktiv i motstandsbevegelsen under den andre verdenskrig, og risikerte sitt liv i kampen mot nazismen. Han utviste stort mot og list, og overlevde både farlige oppdrag som spion og i konsentrasjonsleire. 

Forord av Anders Heger, Bernt Hagtvet og Vigdis Hjorth.

«En av sesongens tynneste bøker er den som har størst tyngde [...] Det er vanskelig å tenke seg noen mer engasjerende bok å åpne det nye året med enn denne tynne, men særdeles uttrykksfulle boka.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

Til toppen

Flere bøker av Stéphane Hessel: