Boka om ledelse i barnehagen (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 334
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215021157
Kategori: Pedagogikk
Omtale Boka om ledelse i barnehagen
Barn trenger gode barnehager, gode barnehager trenger god ledelse, og god ledelse forutsetter at den gode barnehagelederen har grunnleggende kunnskap om organisasjon og ledelse. Barnehagelederen skal være synlig, lede det målstyrte arbeidet og motivere medarbeiderne til innsats. Denne boka er forskningsbasert og ser på utviklingen av lederrollen i barnehagen i henhold til planer, lover og forskrifter. Forfatteren drøfter konsekvenser for praktisk ledelse og gir leseren god forståelse av personalledelse, pedagogisk ledelse, strategisk ledelse og administrativ ledelse.

Dette er boka om ledelse, for alle ledere på alle nivåer, i barnehagen. Den er skrevet for barnehagelærerstudenten, og for de som allerede jobber som ledere i barnehagen.

Kjell-Åge Gotvassli er pedagog og førsteamanuensis (Ph.D) ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og førsteamanuensis ved Seksjon for pedagogikk ved DMMH, hvor han også er ansvarlig for styrerutdanningen. Gotvassli er også engasjert i: "Management for learning: Challenges in ECECs in Norway" ved DMMH, som er et stort og viktig prosjekt om ledelse.

Til toppen

Andre utgaver

Boka om ledelse i barnehagen
Bokmål Heftet 2019