Broen til framtiden (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 202
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205487772
Omtale Broen til framtiden
Norge kan bygges på ny, og demokratisk bremse ned både den globale oppvarmingen og forbrukerkarusellen, ved å bygge på det beste vi har.

Broen til framtiden er en allianse mellom fagbevegelsen, miljøorganisasjoner, kirken og forskere som vil sette kurs for et fornybart Norge ved å bremse oljeutvinning og skape 100.000 klimajobber og grønne arbeidsplasser.
Denne boken tar ordentlig tak i det vanskelige spørsmålet som ligger under alt snakk om «omstilling» og «det grønne skiftet»: Må vi velge mellom klimatiltak for naturen og barna våre, eller krisetiltak for å holde liv i det norske oljeeventyret?
Forfatterne av bokas 17 kapitler tar på ulikt vis opp hvordan klimakrisen kan løses gjennom arbeid, både det vi har nå og de nye arbeidsplassene som trengs. Visste du at omstillingen av transportsektoren både må bety flere arbeidsplasser og mindre transport? At de små og mellomstore fiskebåtene slipper ut mye mindre klimagasser enn trålerflåten? At fagbevegelsen og forbrukere kan stå sammen med kirke og miljøbevegelse, og vinne kampen mot søndagsåpne butikker?

Til toppen

Flere bøker av Andreas Ytterstad: