Bryllup og begravelser av Jens M. Johansson (Ebok)
Ebok

Bryllup og begravelser (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.38 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210053337
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Bryllup og begravelser
Nær, inntrengende og selvbiografisk roman om de som står oss nærmest, og frykten for å miste alt. Bryllup og begravelser. Sekstiårslag og navnedager. Juleselskap og søndagsmiddager. Alle man elsker. Alle man blir elsket av. Sorgen som omslutter alt. Jens er bare tjueto år gammel da faren hans dør av et hjerteinfarkt. Nesten tjue år senere faller moren hans om. Foreldrene skilte seg da Jens bare var tre år gammel. Begge giftet seg på nytt, og fikk nye barn i hvert sitt land, og det som bare har vært hans, minnet om den lille familien på tre, har hele tiden vært noe lite, men samtidig helt sentralt. Nå, med morens sviktende hukommelse, er denne historien plutselig på vei til å bli borte. Bryllup og begravelser er en roman om å være sønn, far, ektemann, barnebarn, bror og venn. Den handler om ønsket om å bli tatt vare på og om øyeblikket du forstår at det er din tur til å ta vare på de andre. Og så handler den om Jens, forfatter og snart førti, høyt elsket og fryktelig redd.

Til toppen

...ei bok du bærer med deg lenge etter at du har lest ferdig.

Linda Klakken, Natt og Dag

Andre utgaver

Bryllup og begravelser
Bokmål Innbundet 2013
Bryllup og begravelser
Bokmål Heftet 2014
Bryllup og begravelser
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Jens M. Johansson:

Anmeldelser Bryllup og begravelser

"Når du leser denne romanen, blir du tvunget til å tenke over dine egne relasjoner til dine nærmeste. Du blir beveget. Det er noe helt eget og magisk som virkelig god litteratur kan gjøre: å speile menneskesinnets irrganger på en briljant og gjenkjennelig måte. Selv både lo og gråt jeg som den jentungen jeg er underveis. Og la oss ikke glemme at Jens M. Johansson tar oss med gjennom sin families historie med verdighet, humor og stor omsorg. I så måte er Bryllup og begravelser ei bok du bærer med deg lenge etter at du har lest ferdig."
 Linda Klakken, Natt og Dag

"Jens M. Johanssons nyeste roman gir leserens liv en mening."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Det er bryllup, juleselskap, sommerferier. Det er de treffpunktene som samler oss. Og det er begravelser, som både samler og setter endelig punktum. Jeg leste denne boken som en kjærlighetserklæring til en mangefasettert familie, til en annerledes oppvekst og på mange måter til livet i vår tid (...) Det gjenstår egentlig bare å si at dette er en bok jeg håper virkelig mange vil lese i høst. Den anbefales. Varmt."
Anette Garpestad, www.forlagsliv. no

"Det er ikke mye filter som beskytter verken leser eller forfatter når Jens M. Johansson forteller familiehistorier i sin nye roman «Bryllup og begravelser. Selv om du tror du har lest forholdet mellom sønn og far-som-forlot-ham før, er dette en av høstens fineste."
Katrine Strøm, Drammens Tidende

"Nydelig om eget liv (...). Dette er ikke navlebeskuende selvhjelpsterapi,men derimot allmenngyldig litteratur hvor leseren ikke bare lar seg berøre av forfatterens opplevelser, men også kjenner på egne følelser i forhold til sorg, savn og familieliv. Jeg leste i et intervju at moren hans gråt da hun leste boka. Hun blir ikke den eneste."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisa

Til toppen