Buddha på loftet (Innbundet)

Forfatter:

Ika Kaminka (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 125
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Buddha in the attic
Oversatt av: Kaminka, Ika
ISBN/EAN: 9788249512003
Kategori: Romaner
Omtale Buddha på loftet
En gruppe unge japanske kvinner er på vei over Stillehavet. I Amerika-koffertene har de pakket det de trenger for det nye livet: en hvit silkekimono til bryllupsnatta, fargerike bomullskimonoer til hverdagsbruk, kalligrafipensler, tynne ark med rispapir, små messingbuddhaer, elfenbensfigurer av reveguden. Stuet sammen nede på tredje klasse sammenligner de bilder av mennene de har brevvekslet med og nå skal møte. Men på kaia i San Francisco ser ingen den staute unge mannen som var på fotografiet. Han de skal gifte seg med er en fremmed, og det nye livet har ingenting med drømmene å gjøre.

"Buddha på loftet" er en fortelling om en generasjon kvinner som kom som postordrebruder til California på 1920-tallet. De må ta den mannen de får, slite som landarbeidere eller hushjelper. De føler seg på utsiden av samfunnet, mens barna deres raskt omfavner den amerikanske kulturen. Så kommer bombingen av Pearl Harbor i 1941, og både gamle og unge sendes til interneringsleire som potensielle landssvikere.

Til toppen

Andre utgaver

Buddha på loftet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Buddha på loftet
Bokmål Ebok 2014
Buddha på loftet
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Buddha på loftet
"Les boka i ett strekk, og koret av fortellere som snakker med en poesi som både er knapp og lidenskapelig, vil garantert hjemsøke selv de mest følelseskalde blant oss"
CHICAGO TRIBUNE
"Begynn å lese og du vil ikke klare å legge den fra deg … Et vågalt anlagt verk som tar en stilistisk risiko mer dristig og spennende enn mange muskelsterke bøker fem ganger større"
THE HUFFINGTON POST
"Denne boka er en sjelden, stor opplevelse – gjennomarbeidet poetisk, hver setning stramt formet, presis i meningen og levende uttrykksfull, som et tanka-dikt"
WASHINGTON INDEPENDENT REVIEW OF BOOKS
"Et fascinerende paradoks: kort i utstrekning og likevel  symfonisk i rekkevidde … prosa så nær musikk som prosa kan bli"
THE SEATTLE TIMES
"Liten og praktfull"
O, THE OPRAH MAGAZINE
"Uten hovedpersoner er Otsukas store bragd at hun får oss til å bry oss om hele flokken, nettopp fordi vi får et glimt av individuelle historier gjennom den følsomme måten den kollektive erfaringen legges ut … en liten bok med en virkelig, uforglemmelig kraft"
THE GUARDIAN
"en enestående historie, gripende, grusom og mesterlig fortalt"
DAGENS NYHETER
"et lite, utsøkt mesterverk"
AFTONBLADET

Til toppen